Tina Apelgren

Utställningar och uppdrag

Tina Apelgren är ett välkänt namn i en lång rad utställningssammanhang både i Sverige och utomlands. Några av hennes jurybedömda utställningar: 
• Vintersalong, Galleri Edward, Trelleborg
• Vårsalong, Galleri Edward, Trelleborg
• Axel Ebbe konsthall, Trelleborg
• Garvaregården, Trelleborg

Stipendium
• Gränsgångs stipendium

Offentlig utsmyckning
• ”In Love”, skulptur Falsterbo konsthall
• ”Sound of Silence” - skulptur Uppåkra Arkeologiska Center 

Som person är Tina Apelgren älskvärd, humoristisk och tillbakadragen. Det sistnämnda ett drag som får sin motsats i hennes konst där hon är synnerligen stark i sina budskap och i sitt uttryck. Hon utmanar betraktaren, kräver av dig att tänka och reflektera. Hennes engagemang för miljön, för djuren och deras rätt, för alla människors lika värde och rätt utgör en central plattform för hennes måleri idag. Liksom att orättvisa, stress och välfärdsmänniskans självpåtagna måsten kan också prägla det hon åskådliggör i sina bilder.

Tina är en synnerligen mångfassetterad konstnär, hennes uttryck har varierat över tid liksom de material hon använt i sina verk: akrylfärg på duk, pannå, plåt, plexi, kartong och textil. Spackel och lim förekommer i hennes arbeten, liksom kol, vinäger, blyerts och tusch. Även neonfärg, takfärg, strandfynd, dockor, tråd, plast och papper. För närvarande tar sig Tinas måleri både abstrakta och figurativa uttryck, men det kan också handla om foto, objekt och skulptur.

- Under arbetets gång inspireras jag omedvetet av mitt undermedvetna vilket gör att bilder kommer till vid sidan av det jag just håller på med. Ofta med bäst resultat. 

Några verk ur Tinas produktion
Kända konstnärer Skåne konstutställning galleri K18 Konstrundan Skåne påsken 2019