Nina Martinez

Utställningar och uppdrag

Nina Martinez har deltagit i fler utställningar än det finns dagar på ett år. En av dem hon är mest stolt över är den på Terence Conrans Custom House i Köpenhamn. En annan är den på Tapper Popermajer Art Galleri.

Bland sina beställningsverk nämner hon gärna Skånska Dagbladets ”Guldpantern”. Ett hedersuppdrag hon hade under en följd av år tills SkD upphörde att dela ut priset för ett par år sedan.

Kontaktuppgifter:
+46 707 366 079

Nina Martinez är en färgstark, generös och humoristisk person med stark karisma och personlighet. En kvinna med glimten i ögat, vilken blir tydlig i många av hennes särpräglade skulpturer. Nina började sin konstnärliga bana som konsthantverkare, under ett decennium bodde hon på Mallorca där hon drev en framgångsrik verksamhet baserad på arbeten i läder och skinn.   

Som tur var flyttade Nina hem igen, inte minst för att utveckla sitt konstnärskap, vilket hon gjorde med framgång genom flera års studier för välmeriterade keramiker och skulptörer. Hon jobbar numera huvudsakligen med stengods och lergods i sin egen ateljé i Malmö, men hennes verk bär fortfarande en stark prägel av medelhavskulturen. Men också av de intryck hon hämtar från sina många resor och arbetsbesök i Mexiko, Kina och Sydostasien.

När man ber Nina beskriva sitt konstnärskap brukar svaret bli ungefär:

- Jag gör uteslutande så’nt jag själv tycker om och kan stå för fullt ut. Ofta visar det sig att det finns några till som gillar det. Kanske är vår gemensamma nämnare ett stänk av bisarr humor och lättsinne.

Nina gör ibland figurer i serier men massproducerar aldrig. Endast en sak gör hon många av; Änglarna som är unika för Olsson & Gerthel i Malmö samt i vissa fall figurer som utgör priser eller utmärkelser till företag och andra organisationer.

 

Här några exempel ur Nina Martinez produktion
Kända konstnärer Skåne konstutställning galleri K18 Konstrundan Skåne påsken 2019