John Sigvard

John är sedan många år en välkänd och mycket uppskattad utställare under konstrundan i Simrishamn. 2019 års konstrunda kommer han även att medverka i K18:s utställningar. 

Vi är mycket stolta och glada över att kunna meddela att John Sigvard har anslutit sig till vår grupp och att kunna erbjuda vår publik även hans verk i våra utställningar. John är en driven och driftig person både som konstnär och möbeldesigner, hans verk präglas av dramatik vare sig det handlar om hans abstrakta måleri som hans abstraktfigurativa. Naturen är i olika former ständigt närvande i hans måleri, ibland som subjekt ibland som dimensionell bakgrundsbärare.

Någonstans mitt i detta hittar man också hans porträttmåleri: spännande, intrikat och med abstrakta inslag som identifierar det specifika i personligheten på bilden. Formspråket i hans måleri avspeglar sig även i hans möbeldesign, och vi som älskar skandinavisk femtiotalsdesign älskar även Johns möbler.

Så här säger John själv om sitt konstnärskap:

Ljuset, landskapet och geometriska former är min stora inspiration i mitt måleri. Harmonin såväl som dramatiken i färgerna möter och speglar kontrasterna i mina verk och jag återkommer gärna till linjer och fält som i dramatisk eller stillsam harmoni bygger upp både landskap och människor.

 I min formgivning jobbar jag mot raka och rena linjer, gärna med synliga sammansättningar och skapar på så sätt en ärlig, enkel och stilren design. Kvalitet, funktion och design får samma utrymme i mina möbler.

Några exempel ur Johns produktion
Kända konstnärer Skåne konstutställning galleri K18 Konstrundan Skåne påsken 2019