Anna Nellus

Anna har synts på en rad olika utställningar genom åren. De två senaste på  Marie Thörnlund Galleri i Lund samt i Torups Lada varje konstrunda. Boka privat visning i Annas ateljé via mail anna.nellus@gmail.com alternativt tfn 0735 341 314.

Anna Nellus är en väletablerad konstnär, välkänd för en stor konstpublik med hemvist i Malmö, tidigare Simrishamn. Anna är en utpräglad estet, vilket avspeglar sig såväl i hennes verk som hur hon exponerar dem i olika sammanhang. Hon jobbar med praktiskt taget alla material och tekniker: måleri, skulptur, betong, textil, silversmide och relief på plåt, ofta flera i samma verk.

Som betraktare slås man av enkelheten och renheten i hennes konst, i många av dem upplever man även en koppling till naturens kretslopp genom hennes val av material som har levt ett tidigare liv i ett annat sammanhang. Kanske som fasadbeklädnad på en gammal lada som skattat åt förgängligheten, kanske som något helt annat.

Så här säger Anna om sitt konstnärskap:
- Även när jag inte är i den konkreta skaparprocessen i min ateljé är alla mina sinnen i sökposition efter material som kan bli en del i ett nytt konstverk. En gammal planka med lite rester av faluröd färg som är skräp för någon annan är en guldklimp för mig och början till något nytt. Jag har inte ett favoritmaterial eller teknik, jag älskar att jobba med betong och muskelkraft den ena dagen och det betydligt mer finstämda silver nästa dag. Silver började jag förresten arbeta med för att jag inte lyckades hitta några silversmycken som jag tyckte var tillräckligt intressanta för att själv bära dem.
 
Ett urval verk av Anna Nellus 
Kända konstnärer Skåne konstutställning galleri K18 Konstrundan Skåne påsken 2019