Alexander Murath

Alexander Murath har gjort en rad animerade filmer på uppdrag, för profilering, propaganda och utbildning. Han har illustrerat en rad böcker, bl a till skyddsombud som arbetar med arbetsmiljöfrågor på riskutsatta arbetsplatser. Han har även gjort spelkort till den amerikanska spelmarknaden. Det är först i år han börjat delta i konstutställningar med sina illustrationer, t ex konstrundan på hotell Gässlingen i Skanör och på Hallongården. Närmast kommer du att kunna se och träffa honom och hans verk på Gallerinatten St Gertrud i Malmö.

Alexander Murath är en person du lika väl kan hitta djupt försjunken framför datorn där han producerar sina illustrationer, på uppdrag eller bara för sitt eget nöje, springandes ett maratonlopp eller för den delen simmandes 3 800 meter som inledning till en Ironman. Som han har genomfört tre gånger!

Eller för den delen utövandes Aikido med den exakthet i rörelserna som karaktäriserar den sporten. Frågar man hans närmaste vänner vad som karaktäriserar Alex blir svaret ett varmt leende och "bisarr humor". Något som ofta också präglar hans illustrationer och gör dem så uppskattade i olika sammanhang.

Han syns inte så ofta på utställningar, av förklarliga skäl; tiden räcker inte riktigt till. Men du är alltid välkommen att besöka honom på hans ateljé hemma i Vellinge. Slå honom en signal och bestäm tid först bara (+46 703 394 849). Eller kika in på hans hemsida via länken nedan.

 

Här några exempel på verk av Alexander Murath
Kända konstnärer Skåne konstutställning galleri K18 Konstrundan Skåne påsken 2019