Selina Malik

Ur Selinas utställningskalender
• Bosjökloster Höör, Lundacraft
• Maria Thorlunds Galleri Lund,
  tematiska utställningar
• Konsthallen Höör,
  Höstsalong (jurybedömd)
• Östra Sallerups Kulturhus
• Gröntofta Trädgård & Event

Selina Malik är en annan spännande konstnär i vår grupp, med bas i Lund. Hon arbetar huvudsakligen med akvarell och gouache, med inslag av bläck. Men även i olja och akryl. Många säger att det finns något trolskt i Selinas verk som ger dem en dimension där betraktarens egen fantasi får löpa fritt ut i, eller kanske ut ur, tiden. Ljuset som spefullt lockar där längst in vill man bara utforska; vad gömmer sig i det…?

Många känner Selina även som fotograf. Just nu ägnar hon den delen av sitt skapande åt att porträttera gravida kvinnor, barn och familjer. I sitt civila yrke arbetar hon inom offentlig sektor med miljöfrågor och hållbar utveckling.

Så här säger Selina om sitt skapande: 
- För mig kan de mest vardagliga ting kan bli hur mytiska och mystiska som helst, det handlar om att hitta rätt ljus och färgsättning. Mina konstnärliga förebilder och inspirationskällor är bildberättare som John Bauer, Frida Kahlo, Elsa Beskow och Hayao Miyazaki. En dröm för framtiden är att få möjlighet att väva samman mitt miljöengagemang med min konst.
 
Några verk ur Selinas spännande produktion
Kända konstnärer Skåne konstutställning galleri K18 Konstrundan Skåne påsken 2019