Roger Åkesson Stormhed

Efter flytt och nybliven hundförälder har Roger tagit en paus i sitt konstnärskap. Vi hoppas och tror att vi får se honom i vår utställning på nästa konstrunda, 2020.

För många är Roger Åkesson Stormheds namn förknippat med färgstarka målningar av blommor i vas, halvt abstrakta halvt stilleben och ganska stora format.

- Ja, så är det nog i viss mån, säger hans själv, men numera rör jag mig allt längre bort från blommor och till större objekt och perspektiv av naturen.

Efter att ha utforskat naturen och dess många former beskriver hans måleri nu mer landskap med träd, mer eller mindre abstrakta där hans fokus ligger på formerna. Han leker även med olika tekniker. En process som började med att han upptäckte en specifik detalj i en av sina egna målningar och ville experimentera med hur den kunde bilda bas i en egen målning.

- Och på den vägen är det, säger han, perspektivet växer och förändras hela tiden. Det gör målandet spännande och har gjort att det från att ha varit något jag fått nöja mig med att ha som hobby nu vuxit till en passion som måste få sin dagliga dos. Jag drivs av en längtan att tolka objekt och dess former, och därifrån skapa något personligt.Viktigt för mig är att när människor betraktar mina målningar ska de känna igen min stil och veta att det är jag som målat dem. Sen betyder inte det att jag inte kan röra mig mellan väldigt olika motivbilder och perspektiv. 

Några av Rogers verk
Kända konstnärer Skåne konstutställning galleri K18 Konstrundan Skåne påsken 2019