John Sigvard

John Sigvard är en driven och driftig person både som konstnär och möbeldesigner, hans verk präglas av dramatik vare sig det handlar om hans abstrakta måleri som hans abstraktfigurativa. Naturen är i olika former ständigt närvande i hans måleri, ibland som subjekt ibland som dimensionell bakgrundsbärare. Någonstans mitt i detta hittar man också hans porträttmåleri: spännande, intrikat och med abstrakta inslag som identifierar det specifika i personligheten på bilden. Formspråket i hans måleri avspeglar sig även i hans möbeldesign, och vi som älskar skandinavisk femtiotalsdesign älskar även Johns möbler.

Så här säger John själv om sitt konstnärskap:

Ljuset, landskapet och geometriska former är min stora inspiration i mitt måleri. Harmonin såväl som dramatiken i färgerna möter och speglar kontrasterna i mina verk och jag återkommer gärna till linjer och fält som i dramatisk eller stillsam harmoni bygger upp både landskap och människor.

 I min formgivning jobbar jag också mot raka och rena linjer, gärna med synliga sammansättningar och skapar på så sätt en ärlig, enkel och stilren design. Kvalitet, funktion och design får samma utrymme i mina möbler.

Några av John Sigvards verk
Kända konstnärer Skåne konstutställning galleri K18 Konstrundan Skåne påsken 2019