Gunilla Magnusson

Utställningar

Tillsammans med kollegorna i K18 ställer Gunilla ut minst två gånger om året; på Konstrundan där vi har vår huvudutställning på Hallongården och på Gallerinatten på Sankt Gertrud. Däremellan är du välkommen att besöka henne i hennes ateljé och ta del av hennes allra senaste och färskaste verk.

Som många konstnärer har Gunilla en bakgrund i reklambranschen, bland annat som art director. Grunden för sitt konstnärskap lade hon hos anrika Skånska Målarskolan, som kan räkna aktade konstnärsnamn som Tage Persson och Ulf Stålhane bland sina lärare. Gunilla jobbar dels renodlat med kolteckning och dels i akryl på duk, men kan också blanda de två teknikerna till en spännande helhet. Gunilla har sin hemvist i Malmö där hon delar ateljé med en konstnärskollega.

Så här säger Gunilla själv om sitt konstnärskap:

Jag har tecknat i hela mitt liv, men måleriet tog ordentlig form och gestalt först under min utbildningstid på Skånska Målarskolan. Jag har även ett brinnande intresse för skulptering och att jobba med lera. Har utbildat mig i de ämnena också, och har vaga planer på att ta upp den konstformen också. Vi får se var jag landar, det är ju det som är så spännande med livet som konstnär, man upptäcker nya möjligheter att använda sin talang och förmåga när man minst anar det. 

Några verk ur Gunillas spännande produktion
Kända konstnärer Skåne konstutställning galleri K18 Konstrundan Skåne påsken 2019