Camilla Eriksson

Camillas senast utställningar är Affordable Art Fair i London, Berlin, Amsterdam, Stockholm. Nästa chans att se hennes verk ’hemmavid’ är på K18:s Gallerinatt på St Gertrud i Malmö och på konstrundan 2020 på Hallongården och Nypongården samt galleri Fabriken i Bästekille. Eller slå henne en signal för ett besök i hennes ateljé i Vellinge.

Camilla Eriksson är en varm, sprudlande, klok och reflekterande person med många strängar på sin lyra och ursprung i småländska Älmhult. Hon är i grunden grafisk designer med konstutbildning, är i sitt civila jobb konceptdesigner på ett internationellt illuminationsföretag. Som konstnär jobbar hon företrädesvis med akryl och spackelspade på stora format, mycket färg och lager av sinnlighet och underliggande berättelser.

Berättelser som ofta växer fram med tiden betraktaren umgås med verket. Camilla beskriver sitt konstnärskap som ”före och efter Lokalen”, ett galleri för konst och designmöbler från femtiotalet som hon och tre andra kreativa familjemedlemmar drev tillsammans i Malmö under några år. Under åren med ”Lokalen” skapade hon sig en gedigen plattform för sitt konstnärskap och därefter har det ena hakat tag i det andra och plötsligt syns hennes namn och verk i pågående utställningar i London, Berlin, Stockholm och köpare i många länder. Alldeles nyligen lade en man i Istanbul upp en bild av sitt vardagsrum på facebook för att visa sitt nya konstverk av svenska konstnären Camilla Eriksson.

Så här säger Camilla själv om skälen till sitt måleri:

- Jag målar för att det finns känslor jag måste dela. Starka känslor, både lätta och svåra. Det fantastiska är att när jag sen möter dem i betraktarnas berättelser om känslor och föreställningar mina målningar ger dem blir de i sin tur till egna berättelser för mig. Om mig. Och om sånt jag känt och upplevt, men ofta inte riktigt kunnat sätta ord på. Men där i dialogen med betraktaren kommer orden. Och då vet jag! Detta är också skälet till att jag vanligen överlåter tolkningsrätten av ett verk till betraktaren. En del av mina köpare bjuder hem mig för att visa tavlan på plats i deras hem. En underbar gest i sig, och ett tillfälle för mig att få nya berättelser och perspektiv på mina verk. För detta är jag så tacksam!

Här några exempel på verk av Camilla Eriksson
Kända konstnärer Skåne konstutställning galleri K18 Konstrundan Skåne påsken 2019