Alexander Murath

Alexander Murath har gjort en rad animerade filmer på uppdrag; för profilering, propaganda och utbildning. Han har illustrerat en rad böcker, bl a till skyddsombud som arbetar med arbetsmiljöfrågor på riskutsatta arbetsplatser liksom till informatörer i pensions- och försäkringsfrågor. Han har även gjort spelkort till den amerikanska spelmarknaden, illustrationer till Ikea och en rad andra välkända företag och organisationer. 

Alexander Murath är en person du lika väl kan hitta djupt försjunken framför datorn jobbandes med sina illustrationer som springandes ett maratonlopp eller simmandes 3 800 meter som inledning till en Ironman (simma 3,8 km, cykla 18 mil, spring 4,2 mil). Eller för den delen utövandes Aikido med den exakthet i rörelserna som karaktäriserar den sporten.

Frågar man hans närmaste vänner vad som karaktäriserar personen Alex blir ett givet svar sannolikt; “bisarr humor”. Vilket inte sällan även reflekteras i hans verk.

Alexander syns inte särskilt ofta på utställningar, tiden räcker inte till. Men man är alltid välkommen att besöka honom i hans ateljé i Vellinge, som han delar med sin sambo Camilla Eriksson, även hon konstnär och medlem i K18. Slå honom en signal först bara och boka tid (+46 703 394 849). Eller kika in på hans hemsida southpawstudio.se 

Några verk ur Alexanders intressant breda produktion
Kända konstnärer Skåne konstutställning galleri K18 Konstrundan Skåne påsken 2019